Certyfikat
Nie
Powiat Mrągowski / Gmina Mrągowo
GOŁKA POLSKA - KOZIA, WĘDZONA
Ser wytwarzany na bazie mleka koziego od kóz chowu tradycyjnego wypasanych na ugorach łąk nie nawożonych nawozami sztucznymi. Gołki o wadze 200-450g pakowane hermetycznie. Gołkę można zamrażać, przez co przedłuża się jej przydatność do spożycia nawet do 1 roku. Ser w podobie sera oscypek, wytwarzany z parzonej masy serowej, po czym jest wędzony w zimnym dymie temp. 25-30*C przez 12-15 godzin.
Produkt wytworzony w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego, pod nadzorem PLWet Mrągowo
RHD "Pod lipą" Kosewo k/ Mrągowa tel.501664918
WNI 28103503 PLWet Mrągowo
- jako partner programu "TRZY PLUS" honoruję Kartę Dużej Rodziny (-10%)