Certyfikat
Tak
Powiat Ostródzki / Gmina Morąg
Aksamitny, śmietankowy, o kremowej konsystencji jest specjalnością i dumą naszej farmy. Powstaje z pełnotłustego, pasteryzowanego mleka koziego i zawiera jedynie kultury bakterii i podpuszczkę.
Mimo braku jakichkolwiek konserwantów w warunkach chłodniczych bez zmiany smaku wytrzymuje do 7 -10 dni. Jest świetną propozycją na śniadanie: naturalnie, na słodko – z miodem, konfiturą lub naleśnikami, albo wytrawnie – polany oliwą z dodatkiem suszonej bazylii.
Wspaniale sprawdza się jako baza wszelkich serników – i tych pieczonych, i tych na zimno.
Waga 200 gram. Okres przydatności 10 dni.
Zapraszamy na stronę www.koziafarma.pl
We wrześniu 2014 roku na Ogólnopolskim Festiwalu ŚWIĘTO WINA I SERA we Wrocławiu, Twarożek Oberlandzki zdobył pierwszą nagrodę w kategorii serów twarogowych!
W czerwcu 2016 roku na VI Ogólnopolskim Festiwalu Serów Farmerskich i Tradycyjnych w Lidzbarku Warmińskim „Czas na ser” Twarożek Oberlandzki otrzymał pierwszą nagrodę w kategorii sery świeże i twarogowe.