Jogurt o tradycyjnym smaku o kremowej konsystencji i dość wysokiej lepkości.
Skład: certyfikowane ekologiczne mleko + bakterie jogurtowe.
- Streptococcus thermophilus
- Lactobacillus bulgaricus
- Bifidobacterium bifidum
- Lactobacillus acidophilus e Lactobacillus casei
Bakterie probiotyczne
- obniżają pH w jelitach.
- Ograniczają namnażanie się bakterii chorobotwórczych i gnilnych, a także grzybów i wirusów.
- Przyczepiają się do ścianek jelita, chroniąc je i niedopuszczając do nich innych bakterii – tym razem tych niekorzystnych dla zdrowia.
- Pobudzają także system odpornościowy od obrony przed infekcjami.
- Regulują pracę jelit.
Bakterie jogurtowe o składzie środków osłonowych sprzedawanych w aptekach.
Cena dotyczy słoika o pojemności 0,2 litra.
Dostępne również inne pojemności 0,33 litra i 0,5 litra